מדדים ומחקרים
שיא היסטורי ומטורף: זו כמות הדירות שנקנו ב-2021
סקירת ענף הנדל"ן למגורים של אגף הכלכלנית הראשית במשרד האוצר, מעלה כי בסך הכל נרכשו השנה כ-151 אלף דירות, זינוק של 27% מהשיא הקודם ב-2015
שיא היסטורי חדש ברכישת דירות בשנת 2021 – כך עולה מסקירת ענף הנדל"ן למגורים של הכלכלנית הראשית במשרד האוצר. מנגד, עולה מהסקירה כי בחודש דצמבר נרשמה ירידה חדה במספר העסקאות כאשר אלו הסתכמו ב-11.8 אלף דירות, זאת בעקבות כניסתה לתוקף של העלאת מס הרכישה על המשקיעים.
בהשוואה לחודש נובמבר ירד מספר העסקאות ב-35%, כאשר בהשוואה לדצמבר 2020 נרשמה ירידה של 12.5%. בניכוי העסקאות במסגרת "מחיר למשתכן" הסתכם מספר העסקאות בשוק החופשי ב-10.2 אלף דירות, ירידה של 40% בהשוואה לנובמבר וירידה של 13% בהשוואה לדצמבר 2020.
כאמור, בסיכום שנתי הגיע מספר העסקאות בשנת 2021 לרמתו ההיסטורית הגבוהה ביותר-150.8 אלף עסקאות, רמה הגבוהה ב-27% מהשיא הקודם שנרשם בשנת 2015, כאשר גם אז הושפעה רמת העסקאות הגבוהה במידה רבה מגל רכישות משקיעים, טרם הכבדת מס הרכישה עליהם. בהשוואה לשנת 2020 זהו גידול של 40%. בניכוי העסקאות במסגרת "מחיר למשתכן" עמד מספר העסקאות בשוק החופשי בשנת 2021 על 136.2 אלף, גם כן רמה שיא היסטורי, הגבוהה ב-14% מרמת השיא הקודם שנרשמה בשנת 2015. בהשוואה לשנת 2020 זהו גידול של 46%.
מי שהובילו את הירידה ברכישות בחודש דצמבר היו המשקיעים, כאשר סך הדירות שרכשו עמד על 1.2 אלף דירות בלבד, ירידה חדה של 82% בהשוואה לרמה החריגה בגובהה שנרשמה בחודש נובמבר, טרם העלאת שיעור המס.
בהשוואה לדצמבר 2020 זוהי ירידה חדה גם כן בשיעור של 52%. כשיעור מסך העסקאות עמד משקל המשקיעים על 10.4% בלבד, ירידה של 8.5 נקודות אחוז בהשוואה לדצמבר 2020 וירידה חדה של 25.5 נקודות אחוז בהשוואה לחודש נובמבר האחרון.
ניתוח עוצמת הירידה ברכישות המשקיעים בדצמבר האחרון לאחר העלאת מס הרכישה, בהשוואה לעוצמת ירידה זו לאחר העלאת המס הקודמת בסוף יוני 2015, מלמדת על עוצמת תגובה דומה, כאשר גם במונחים כמותיים נרכשה כמות דומה של דירות ע"י משקיעים בחודש לאחר העלאת המס.
עוד ב-
מכירות המשקיעים בחודש דצמבר הסתכמו ב-2.4 אלף דירות, ירידה של 37% בהשוואה לחודש הקודם וגידול של 2% בהשוואה לדצמבר 2020. "מלאי" הדירות בידי משקיעים רשם ירידה של 1.1 אלף דירות, זאת לאחר שבשנים-עשר החודשים הקודמים גדל "מלאי" זה בקרוב ל-6 אלף דירות, בעקבות הורדת מס הרכישה בסוף יולי 2020.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



