מדדים ומחקרים
משבר ביד: שוק הסמארטפונים בשפל של כמעט עשור
מכירות הטלפונים החכמים צנחו ברבעון השלישי של 2022 ב-9%, לנתון הנמוך ביותר שנרשם בשוק מאז הרבעון המקביל של 2014. זאת למרות השקת הענק המוקדמת של סדרת אייפון 14 - והמגמה לא הולכת להשתנות בקרוב. אבל יכול להיות שזה ישחק לטובת מי שרוצה לקנות מכשיר חדש
שוק הסמארטפונים צנח ברבעון השלישי של 2022 ב-9%, כך פרסמה אתמול (שלישי) חברת המחקר Canalys. מספר המכשירים שנמכרו בעולם בחודשים יולי עד ספטמבר היה הנמוך ביותר מאז הרבעון המקביל ב-2014. זהו גם הרבעון השלישי ברצף בו רושם השוק ירידה, מה שהופך את שנת 2022 כולה לאחת השנים הגרועות מאז הוצג האייפון ב-2007.
כפי שניתן לראות בגרף, מכירות הסמארטפונים אמנם רשמו עלייה ברבעון השלישי לעומת השני, כפי שקורה בכל שנה ברבעון הזה בעקבות השקת מכשירים חדשים ומבצעי חזרה ללימודים למיניהם - אך שיעור העלייה בין הרבעונים היה זניח יחסית לשנים עברו, ומספר היחידות שנמכרו עמד על מתחת ל-300 מיליון, בניגוד לכ-320 מיליון לפני שנה ומעל 350 מיליון ברבעונים המקבילים ב-2020 ו-2019.
אך אלו עוד לא החדשות הרעות באמת: לדברי החברה, הירידות צפויות להימשך עוד שישה עד תשעה חודשים - כלומר עד אמצע 2023. אנליסט קנאליס סַאיַאם צ'וֹרַסְיַה, הזהיר: "בעוד שהדרישה לא מראה כל סימני שיפור בתחילת הרבעון הרביעי והמחצית הראשונה של 2023, ספקים חייבים לעבוד עם שרשרת האספקה על תחזית ייצור חכמה. עם תחילת עונת המבצעים, צרכנים שהשהו רכישות יצפו להנחות וחבילות מרחיקות לכת, לצד הפחתות מחיר משמעותיות למכשירים מדורות קודמים. צפויות מכירות איטיות אך יציבות בעונת החגים של הרבעון הרביעי. עם זאת, מוקדם לראות ברבעון הקרוב את נקודת המפנה האמתית בהתאוששות השוק".
אנליסטית החברה אמבר ליו הוסיפה כי "שוק הסמארטפונים מגיב בחוזקה לשינויים בדרישה מצד צרכנים, וספקים מתאימים את עצמם במהירות לתנאים העסקיים הקשים. עבור רוב הספקים, העדיפות היא להפחית את הסיכון של הצטברות מלאים בעקבות ירידת הדרישה. אסטרטגיית התמחור למוצרים חדשים מורכבת בזהירות, אפילו עבור אפל, כדי להימנע מביקורת (קשה מדי) מצד צרכנים שכעת נוטים להיות רגישים מאוד לעליות מחיר".
עוד ב-
אפל היתה היצרנית שרשמה את העלייה המשמעותית ביותר בנתח השוק לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה - 18% לעומת 15%. זאת לעומת עלייה מתונה מאוד לסמסונג, מ-21% ל-22%, נתח יציב של 14% לשיאומי, וירידות לקבוצת BBK הסינית, כאשר Oppo ירדה מ-11% ל-10$ ו-Vivo מ-11% ל-9% (עם זאת, החברה לא ציינה האם הדבר התאזן במכירות המותג Realme, שגם הוא שייך לאותה קבוצה).
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.זוועההגיע הזמן 10/2022/20הגב לתגובה זו0 0מי אמר שחייב כל חצי שנה שנה להחליף מכשיר ב4 5 אלף אנשים התיץחילו להבין שזה הוצאה מיותרתסגור
-
1.די צפויצופה ויודע 10/2022/19הגב לתגובה זו0 0המכשירים הקיימים כבר מספקים איכות סבירה ולכן אין הצדקה אמיתית לשדרוג המכשיר כל שנה או שנתיים רק לאחר 3-4 שנים ולכן יש האטה במכירות.. אין חידושים משמעותיים במכשירים החדשים נכון שהם טיפה יותר מהירים ומצלמים טיפה יותר טוב אבל זה רק טיפהסגור



