מדדים ומחקרים
ביטוח לאומי בהודעה מדאיגה: זה מה שיקרה לעשרות אלפי ישראלים
ההקלות בדבר החל"ת היו בתוקף עד לתום חודש נובמבר. עד רגע זה עדיין לא עברה חקיקה להארכת ההקלות, כדי שהביטוח הלאומי יוכל לפעול על פיהן ולפתח את מערכות המחשוב הרלוונטיות לאלפי אזרחים ואזרחיות בהתאם. כמה מבקשי אבטלה ישנם בסך הכל?
ביטוח לאומי ממשיכה לספק נתונים בצל מצב המלחמה בו ניצבת ישראל ומפרסמת הבוקר (ראשון) את מספר מבקשי דמי אבטלה מהביטוח הלאומי. מתחילת חודש אוקטובר ועד היום 175,414 מבקשי דמי אבטלה הגיעו אל הביטוח הלאומי. 126,564 מהם יצאו לחל"ת שלא מרצון.
מתחילת המלחמה ה-7/10 – 173,806 ביקשו דמי אבטלה מהביטוח הלאומי כאשר 126,512 יצאו לחל"ת שלא מרצון. מתחילת חודש דצמבר – 12,529 אזרחים ביקשו דמי אבטלה כאשר 8,879 שהוצאו לחל"ת שלא מרצון.
בסך הכל, מבין כלל מבקשי דמי האבטלה מהביטוח הלאומי: 59% הם בני 20-40, כ-39% מבין מבקשי העבודה הם בין גילי – 41-67. נוסף על כך, ישנם כ- 1,009 בקשות של בני 67 ומעלה. כמו כן, לפי נתוני הביטוח הלאומי, מבין כל מי שיש לו ״תביעה פעילה״ 25,362 מהם חזרו לעבוד החל מאוקטובר.
עוד ב-
כזכור, ההקלות בדבר החל"ת היו עד לתום חודש נובמבר, עד רגע זה עדיין לא עברה חקיקה להארכת ההקלות כדי שהביטוח הלאומי יוכל לפעול על פיהן ולפתח את מערכות המחשוב הרלוונטיות לאלפי אזרחים ואזרחיות בהתאם לחוק שיעבור
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



