קריירה ולימודים

בנק לאומי בהצעה מטורפת לעובדים: חגיגת השכר והבונוסים נחשפת

ב'גלובס' נחשף כי כדי לאייש את 'סיירת המנכ"ל' שנותנת שירות ללקוחות, לעובדים הוצעו ארבעה מסלולים: המסלול בשם "פלטינה", שנחשב לאינטנסיב וכולל תוספת של 60 שעות בחודש לכל הפחות, כולל שני ימי שישי מדי חודש. הבונוס: 7,500 שקל בחודש, וברבעון כ-30 אלף שקל ועוד מסלולים פחות תובעניים. ככה זה נראה
מערכת ice |  6
חנן פרידמן, מנכ"ל בנק לאומי (צילום Magma Images, אורן דאי, shutterstock)
בעוד חלק מעובדי בנק לאומי נשארו במצב מחאתי נגד ההנהלה וגם נגד ועד העובדים, במיוחד דרך קבוצות הטלגרם הידועות בהן הם מרשים לעצמם באנונימיות לצאת נגד ההחלטות השונות, עבור אחרים מצוות הבנק דווקא התנאים השתפרו פלאים.
נזכיר: מהפכת השירות של בנק לאומי עלתה שלב לפני מספר שבועות, כאשר הוקם צוות ייעודי שיהיה כפוף ישירות למנכ"ל הבנק, חנן פרידמן, במטרה לסייע ללקוחות אשר לא קיבלו מענה מלא לפנייתם - תוך יום עסקים אחד לכל היותר.
הצוות מורכב מבנקאים מיומנים, שיושבים בחמ"ל מיוחד שהוקם לצורך המיזם, צמוד ללשכת המנכ"ל. פרידמן מקבל מהם דיווחים שוטפים, כמה פעמים ביום, על ההתקדמות בטיפול בפניות הלקוחות. אבל האם זה משתלם לאותם עובדים בכלל שצריכים לשמור על זמינות גבוהה יותר כשהמוקד פועל בין 8:30 ל-18:00?

בגלובס חשפו מסמך פנימי שהופץ לעובדים, ובו מפורטים הבונוסים והשדרוגים הכספיים שאיתם הבנק ניסה לגייס עובדים כדי שהמוקד יפעל 24 שעות. מתברר שאותם עובדים יכולים להגדיל את המשכורת שלהם בעשרות אלפי שקלים ברבעון ואף ביותר מ-100 אלף שקל בשנה.
לעובדים הוצעו ארבעה מסלולים: המסלול בשם "פלטינה", שנחשב לאינטנסיב וכולל תוספת של 60 שעות בחודש לכל הפחות, כולל שני ימי שישי מדי חודש. הבונוס: 7,500 שקל בחודש, וברבעון כ-30 אלף שקל. יש גם מסלול זהב שמחייב תוספת של 41 שעות, הוא מסדר לעובד תוספת של 3,650 שקל בחודש ועד 15 אלף שקל ברבעון. מסלול הכסף מסדר 1,750 שקל בחודש ועד 7,000 ברבעון כשהעובד יצטרך לעבוד עוד 27 שעות חודשיות. המסלול הצנוע ביותר הוא 'ארד' עם 13.5 שעות שמזכות ב-650 שקל נוספים לחודש ועד 2,600 שקל ברבעון.
יש לציין כי ההצעה הנדיבה של הבנק מגיעה על רקע מחאות בקרב העובדים על הקיצוצים בבנק, כאשר רק לפני שנתיים עוד היו הפגנות נגד המנכ"ל שהגיעו ממש עד פתח ביתו בדרישה שישפר את תנאי התעסוקה של העובדים.
תגובות לכתבה(6):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    פעם היה וועד
    אלי 07/2023/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מאז לואי רוט לא קיים וועד יד אחת ההנהלה והם
    סגור
  • 5.
    תנאים נדיבים?
    קרל מרקס 07/2023/04
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אתם עושים צחוק? מה נדיב ב- 60 שעות נוספות שדורשות מעובד לסיים את יום העבודה בשבע- שמונה בערב + 2 ימי שישי? לעובדים יש חיים אישיים! מדובר בעובדים לא עבדים
    סגור
  • 4.
    חוגגים
    ירון 07/2023/04
    הגב לתגובה זו
    1 0
    על חשבון הלקוחות
    סגור
  • 3.
    אחרי 30 שנה בבנק לא מאחל לאף אחד לעבוד פה
    קים און ג'_ונג 07/2023/04
    הגב לתגובה זו
    4 0
    נתנו את החיים , ועכשיו ... עצוב הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת
    סגור
  • 2.
    מה זה רבעון ?
    אש 07/2023/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אולי כדאי שתדעו מה זה רבעון - 3 חודשים בלבד...אתם מביכים !
    סגור
  • 1.
    בנק לאומי
    נאור 07/2023/04
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מאז מינויו של חנן פרידמן למנכ״ל הבנק קרו מספר שינויים,הראשון והחשוב בניהם,הוא נטרולו של ועד העובדים שהיה בין החזקים במשק וכתוצאה מזה,פרידמן מטיל אימה על העובדים,קביעות נותנים רק לאחר עשר שנות עבודה וגם זה לא בטוח,ניידות עובדים,מתי שרוצים ולאן שרוצים וההתראה קצרה מאוד,וצמצומי עובדים/פיטורים בשליטה מלאה של ההנהלה,מעולם לא היה ועד חלש שכזה שאיפשר למנכ״ל לעשות בבנק כרצונו,בושה וחרפה להם.
    סגור