כסף וצרכנות
תקנות חדשות בדרך: זה מה שיקרה לתווי השי וכרטיסי המתנה
ועדת הכלכלה תדון בבקשה משרד המשפטים להאריך בחודשיים את ההסדר הנוכחי הקיים בתקנות שירותי תשלום באשר לתווי שי וכרטיסי מתנה דיגיטליים. ההסדר נקבע כהוראת שעה כדי לאפשר בחינת הסדרה מקיפה יותר. הוראת השעה צפויה לפקוע ב-13 במאי השנה
בשבוע הקרוב בוועדת הכלכלה בראשות ח"כ דוד ביטן תכין הוועדה לקריאה ראשונה את ההצעה של ח"כ אזולאי לתקן את חוק קידום התחרות בענפי המזון והפארם ולשנות הגדרת קמעונאי גדול ואת ההצעה של ח"כ דנינו בנושא מדידת הרייטינג, הוועדה תדון גם בתקנות איסור דיג סמוך למתקני גז טבעי ובנושאים נוספים
ביום שני בשעה 08:30 – הוועדה תדון בבקשה משרד המשפטים להאריך בחודשיים את ההסדר הנוכחי הקיים בתקנות שירותי תשלום באשר לתווי שי וכרטיסי מתנה דיגיטליים. במרץ 2022 אישרה הוועדה תקנות שהחריגו את אמצעי התשלום הללו מחלק מהוראות חוק שירותי תשלום, כדי לייצר איזון בין הגנה על הצרכנים לבין הימנעות מהכבדה על החברות שעלולה הייתה להביא לצמצום השימוש באמצעים הללו. ההסדר נקבע כהוראת שעה כדי לאפשר בחינת הסדרה מקיפה יותר. הוראת השעה צפויה לפקוע ב-13 במאי השנה ועל מנת להיערך להסדרה מתאימה יותר מבקש המשרד הארכה של המצב הקיים בחודשיים נוספים.
בשעה 09:30 – הוועדה תחל להכין לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה הממשלתית לתקן את פקודת התעבורה בעניין מונים של מוניות והשכרת רכב, התיקון נועד להחליף הסדרה אחרת מכוח ההכרזה על מצב חירום. בשעה 11:00 – הוועדה תחל להכין לקריאה ראשונה את ההצעה של ח"כ ינון אזולאי לתקן את חוק קידום התחרות בענפי המזון והפארם. ח"כ אזולאי מבקש לקבוע שני תיקונים מרכזיים בחוק, האחד בהגדרה מה נחשב קמעונאי גדול שהגבלות החוק חלות עליו והשני נוגע לסדרנות המדפים.
יום קמעונאי עם מחזור שנתי של למעלה מ-277 מיליון שקלים נחשב לגדול וח"כ אזולאי מציע להעלות את הרף ל-900 מיליון שקלים ו-28 חנויות לפחות. בנוסף מוצע לקבוע כי סדרנות מוצרים של ספק מסוים ברשת שיווק לא תחשב כהעברת תשלום מהפסק לקמעונאי. בדברי ההסבר להצעה נכתב כי ההגדרות קיום מגבילות עסקים מתפתחים לצמוח ולכן מקשות על הגברת התחרות והפחתת המחיר לצרכן.
עוד ב-
בשעה 12:30 – הוועדה תמשיך להכין לקריאה ראשונה את ההצעה של ח"כ אברהם בצלאל לתקן את חוק נכסי המדינה, שנועד לחייב השכרת נכסי המדינה לטובת הקמת אנטנות סלולריות. על רקע המחסור במתקני שידור סלולריים והפגיעה באיכות השירות מציע ח"כ בצלאל לתקן את חוק נכסי המדינה, כך שהגורמים המוסמכים יחויבו להשכיר את הנכסים לחברות הסלולר להקמת מתקני שידור, אלא אם אין שטח פנוי בנכס לשם כך, או השטח הפנוי לא מספיק, או שהממשלה נתנה בעבר התחייבות לצד שלישי הנוגדת את האפשרות או שחברת הסלולר לא הציגה לבעל הנכס את ההתכנות לקבלת היתר כנדרש למתקן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.כרגיל הכל לפגוע באזרח הקטן והלטיב עם טייקונים (ל"ת)אליהו 05/2025/12הגב לתגובה זו0 0סגור



