דיגיטל וטק

שוקולד דל שומן: פריצת דרך טכנולוגית יצרה שוקולד בריא יותר

צ'ינגרונג הואנג, פרופסור במחלקה למדעי המזון בבית הספר למדעי הסביבה והביולוגיה רוטגרס, חושף שוקולד חדשני דל שומן - שנוצר באמצעות מדפסת תלת מימד
מערכת ice | 
שוקולד (צילום vecteezy)
רבים אינם יכולים שלא לחוש חוסר נוחות לגבי התפקיד ההולך ומתרחב של הטכנולוגיה בחיי היומיום שלנו, אבל חידושים עתידניים חדשים של מדען מזון אחד הם סוג של פריצת דרך טכנולוגית שכולנו יכולים לתמוך בה - שוקולד דל שומן!
צ'ינגרונג הואנג, פרופסור במחלקה למדעי המזון בבית הספר למדעי הסביבה והביולוגיה רוטגרס, חושף שוקולד חדשני דל שומן - שנוצר באמצעות מדפסת תלת מימד. אפילו טוב יותר, השוקולד החדש והבריא הזה יכול להגיע בערך בכל צורה שרוצים.
פרופ' הואנג טוען שהשוקולד המודפס יהיה רק ​​הראשון מתוך שורה שלמה של "מזונות פונקציונליים", או מוצרי מאכל שתוכננו במיוחד עם יתרונות בריאותיים. בסופו של דבר, המטרה הסופית היא להפוך את השוקולד הבריא לנגיש יותר לצרכנים המודרניים. הואנג והצוות שלו כבר עובדים על גרסאות אחרות של שוקולד בריא; אפשרויות דלות סוכר וללא סוכר.
צוות המחקר יצר והדפיס בהצלחה תערובת שייצרה שוקולד דל שומן על ידי החלפת חמאת קקאו שומנית באמולסיה דלת שומן, מים בשמן.
"כולם אוהבים לאכול שוקולד, אבל אנחנו גם מודאגים מהבריאות שלנו", אומר פרופ' הואנג, "כדי לטפל בזה, יצרנו שוקולד שהוא לא רק דל שומן, אלא שניתן להדפיס אותו גם במדפסת תלת מימד. זה השוקולד ה'פונקציונלי' הראשון שלנו".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה