השוק
דירוג מניות הבנקים: זה הבנק היחיד שעלה באוקטובר
חודש אדום עבר על מניות הבנקים ורק מניה אחת הציגה תושאה חיובית - מי זו הייתה ומה צפוי בדוחות הבנקים?
מניות הבנקים, שהפכו ללהיט הבלתי מעורער של הבורסה בתל אביב, ממשיכות להוביל את השוק כאשר מתחילת השנה רשם מדד הבנקים זינוק פנומנלי של קרוב ל-50%.
הגורם המרכזי למגמה הוא סביבת הריבית הגבוהה, שניפחה את מרווחי האשראי והזרימה מיליארדים לקופות הבנקים, וגם סיום המלחמה בתקופה האחרונה סיפק רוח גבית נוספת לאופטימיות ולמניות, אך אחרי ריצה מטורפת, דווקא חודש אוקטובר סיפק נסיגה קלה ומפתיעה כאשר מדד הבנקים סגר את החודש בטריטוריה שלילית עם ירידה קטנה אך משמעותית של 0.4%.
המניה היחידה שהצליחה לחמוק מהמגמה השלילית היא זו של בנק לאומי, הבנק הגדול במערכת, שרשמה עלייה של כ-1.6% באוקטובר.
מנגד, מזרחי טפחות הייתה המאכזבת הגדולה עם ירידה חדה של 2.6%, ואחריה בנק הפועלים שסגר את החודש בירידה של 1.5%. שאר המניות הציגו ירידות מתונות יחסית: בנק בינלאומי עם ירידה של 0.9% ובנק דיסקונט עם ירידה מינורית של 0.3%.
הקלישאה על כך שהבנקים הם המראה של הכלכלה הישראלית נכונה. ככל שהפעילות העסקית והצמיחה במשק מתחזקות, כך עולה הפעילות של הבנקים והרווחיות שלהם מזנקת.
הבנקים גזרו קופון משמעותי של עשרות מיליארדי שקלים בשנתיים האחרונות, כשהריבית הגבוהה הפכה למכונת כסף של ממש שדחפה את מרווחי האשראי לרמות גבוהות במיוחד. כתוצאה מכך, הבנקים הציגו תשואות על ההון ששברו שיאים, והגיעו לרמות של 15% ואף 17%. בהתאם לכך, מניות הבנקים נסחרות במכפילי הון גבוהים יחסית, שהגיעו בשיא עד 1.7.
למרות המהלך המשמעותי שעברו המניות והתמחור שכבר אינו נמוך, רבים בשוק עדיין רואים בהן פוטנציאל, כפי שאמר דייב לובצקי, מנכ"ל בית ההשקעות IBI, שציין כי "הסקטור הפיננסי, למרות שעבר מהלך משמעותי, עדיין מעניין".
הדילמה שניצבת בפני המשקיעים היא החשש כי הורדות הריבית העתידיות עלולות לשחוק את המרווחים, אך מנגד, ירידת הריבית צפויה להגביר את הביקושים להלוואות ומשכנתאות, מה שיכול לקזז את הפער ואף להגדיל את הפעילות והרווחים דרך גידול בהיקף העסקים.
ומה צפוי לנו בדוחות הכספיים הקרובים? הדוחות צפויים להמשיך את המגמה הכללית של תוצאות חזקות וטובות, מכיוון שהם יציגו את נתוני הרבעון השלישי של השנה, תקופה בה הריבית עדיין נותרה גבוהה והפעילות הכלכלית בישראל נותרה איתנה יחסית, גם בצד מלחמה.
עוד ב-
המשמעות היא שהבנקים צפויים שוב להציג רווחים נאים ביותר שיהוו אינדיקציה נוספת לחוזקו של המגזר, וזאת בטרם יחלו להופיע השפעות אפשריות של הורדת ריבית עתידית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



