השוק

זינוק של 330%: צחי נחמיאס הוא הכוכב הגדול של הבורסה

חברת הנדל"ן של צחי נחמיאס הפכה לאחת השחקניות הגדולות בתחום חוות השרתים בישראל. מאחורי המספרים המסחררים מסתתר הימור אסטרטגי שהחברה לקחה לפני שהשוק בכלל הבין לאן העולם הולך - ועכשיו היא פורעת את השטרות
רוי שיינמן | 
צחי נחמיאס (צילום ורד פיצ'רסקי, shutterstock)
עד לפני כמה שנים, מגה אור הייתה חברת נדל"ן מניב סולידית. היא החזיקה מרכזי לוגיסטיקה, מסחר, והציגה הכנסות יציבות וצפויות. היום, המניה עלתה ב-330% בשנה האחרונה וכ-80% מתחילת 2026 בלבד.
השווי שלה חצה את רף 17.5 מיליארד שקל - ובינואר היא נכנסה לרשימת שש חברות הנדל"ן הגדולות בבורסה, ודחקה החוצה חברות ותיקות ומוכרות. מה קרה באמצע?
צחי נחמיאס, בעל השליטה והמנכ"ל של מגה אור, זיהה מוקדם מאחרים שמהפכת הבינה המלאכותית תדרוש דבר אחד מאוד ספציפי: חשמל. הרבה ממנו. ובמהירות. מודלי שפה גדולים, צ'אטבוטים, מערכות אוטומציה - כל אלה צורכים כוח עיבוד עצום, שדורש שרתים, שדורשים חוות נתונים, שדורשות תשתית אנרגיה בקנה מידה שלא ראינו פה קודם.
בישראל, צריכת החשמל עולה בקצב מתמיד, ואין מספיק תחנות כוח שיספקו את כל הביקוש. הדרך הכי מהירה לפצות על הפער - להקים תשתיות ייעודיות שמספקות חשמל וסביבת הפעלה לחוות שרתים. זו בדיוק הנישה שנחמיאס זיהה, לפני שהתחרות הגיעה.
אז הוא הקים את מגה די.סי, חברת בת ייעודית לתחום, ויצא לדרך. ההימור היה לא קטן - כניסה לתחום שהחברה לא הייתה מוכרת בו, עם השקעות הון כבדות, מול לקוחות שדורשים אמינות ומקצועיות ברמה הגבוהה ביותר. היום מתברר שההימור הצליח.
בתחילת 2026 חתמה מגה די.סי על הסכם עם חברת ענן בינלאומית - שלפי דיווחים בשוק מדובר בגוגל - לאספקת שירותי חוות שרתים בהיקף של 19 מגה-ואט, עם אופציה להרחבה ל-50 מגה-ואט נוספים. עלות ההקמה מוערכת בכ-665 מיליון שקל, שתמומן משילוב של הון עצמי ומימון חיצוני.
במקביל חתמה החברה על שני הסכמים נוספים עם חברת ענן אחרת - כשלפי הדיווחים מדובר בנביוס, שחקנית ישראלית לוהטת שמשרתת ענקיות כמו מיקרוסופט ושמניה עצמה זינקה כ-200% בשנה האחרונה - בהיקף כולל של 80 מגה-ואט, פרוס על שני מתקנים: אחד במועצה האזורית יואב ואחד בבית שמש.
ה-NOI השנתי הצפוי מהסכמים אלה: כ-300 מיליון שקל, וזה לא הכנסה חד-פעמית - מדובר בחוזים לחמש שנים עם אופציה לחמש נוספות. על פני עשר שנים, הסכום המצטבר עשוי להגיע לשלושה מיליארד שקל.
ועל כל אלה נוסף שיתוף הפעולה הגדול מכולם: חווה של 64 מגה-ואט במבוא כרמל, בפרויקט משותף עם אנבידיה. העלות הכוללת של הפרויקט מוערכת ב-1.5 מיליארד שקל, והמתקן צפוי להפוך למרכז המחשוב הגדול ביותר של ענקית השבבים מחוץ לארצות הברית. מגה אור לא חשפה רשמית את זהות הלקוח, אבל השוק הבין - והמניה הגיבה בהתאם.
מה שמייחד את מגה אור הוא לא רק הגודל של העסקאות, אלא התזמון. חברות נדל"ן אחרות מתחילות עכשיו להכריז על כניסה לתחום - נופר אנרגיה, אמות השקעות, וגרין מאונטיין של עזריאלי ממשיכות לצמוח - אבל מגה אור כבר עם חוזים חתומים, לקוחות בינלאומיים מהשורה הראשונה, ופרויקטים שנמצאים בביצוע בפועל. את הפער הזה קשה לסגור.
מי שהחזיק את המניה ישירות לפני שנה - הכפיל  את הכסף שלו יותר מפי 4. מי שנכנס לפני חצי שנה - ראה זינוק של 210%. גם מי שנכנס רק בתחילת השנה כמעט והכפיל את ההשקעה.
אבל זינוק של 330% לא מגיע בלי שאלות. השוק כבר מתמחר ציפיות גבוהות מאוד, וכל עיכוב בהיתרים, תקלה בחיבור לחשמל, או שינוי לרעה בסביבת הריבית - עלולים לפגוע קשה בתמחור.
ההסכמים עצמם כוללים סעיפי ביטול, וחלק מהפרויקטים תלויים בגורמים שאינם בשליטת החברה. בעבר ראינו מניות שזינקו בגלל טרנד חם ואז התרסקו - קנאביס, בלוקצ'יין - כשהביקוש לא הגיע בסופו של דבר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה