השוק
לקראת דוחות גוגל: הנתון היחיד שיקבע מה יקרה למניה הענקית
גוגל תפרסם את דוחות הרבעון השני אחרי נעילת המסחר, אבל בוול סטריט כמעט לא מסתכלים על ההכנסות והרווחים. יש שורה אחת בדוח שתכריע את כיוון מניות השבבים, את הנאסד"ק ואת התשואה בקרן ההשתלמות שלכם. אז על מה להסתכל בדוח?
הלילה, קצת אחרי 23:00 שעון ישראל, תפרסם אלפבית, חברת האם של גוגל, את תוצאותיה לרבעון השני של 2026. זה הדוח הראשון מבין ענקיות הטכנולוגיה בעונה הנוכחית, ומשמעותו חורגת הרבה מעבר לגוגל עצמה: הוא ייתן את הטון לכל מגזר הבינה המלאכותית בשבועות הקרובים.
הקונצנזוס בוול סטריט מצפה להכנסות של כ-116.91 מיליארד דולר ולרווח של 3.04 דולר למניה. אלה מספרים מרשימים, אבל דווקא הם כנראה לא יזיזו את המניה. אנליסטים בוולף ריסרץ' כתבו השבוע במפורש שההכנסות והרווחים פחות חשובים הפעם מהיקף ההשקעות בהון בפועל ומהתחזית להמשך השנה.
באפריל העלתה אלפבית את תחזית ההשקעות שלה ל-2026 לטווח של 180 עד 190 מיליארד דולר. לשם השוואה, ב-2023 היא השקיעה 32.3 מיליארד בלבד. ברבעון הראשון קפצו ההשקעות ב-107% ל-35.7 מיליארד דולר, וברבעון השני האנליסטים צופים זינוק נוסף של כ-101% לכ-45 מיליארד.
המחיר משולם בתזרים. התזרים החופשי של אלפבית צנח בכ-47% ברבעון הראשון, לכ-10 מיליארד דולר בלבד. כדי לממן את המרוץ, החברה גייסה השנה כ-40 מיליארד דולר בחוב והשלימה הנפקת מניות ענקית של 84.75 מיליארד דולר, שכללה גם השקעה של ברקשייר האת'וויי של וורן באפט.
הסיכון האמיתי הוא התחזית קדימה. חלק מהאנליסטים מעריכים שאלפבית עשויה לתת תחזית להשקעות של יותר מ-300 מיליארד דולר ב-2027, הרבה מעל ממוצע ההערכות הנוכחיות של כ-261 מיליארד. תחזית כזו תבחן את סבלנות המשקיעים.
מנגד עומד מנוע הצמיחה: הענן של גוגל צמח ברבעון הראשון ב-63% ל-20 מיליארד דולר, מהיר יותר מאז'ור של מיקרוסופט ומ-AWS של אמזון, והרווחיות התפעולית שלו זינקה מ-17.8% ל-32.9%. צבר ההזמנות כמעט הוכפל ועומד על 462 מיליארד דולר. הרבעון השני צפוי להביא צמיחה דומה של כ-64%.
לגוגל גם יתרון מבני שקשה לחקות: שבבי ה-TPU שהיא מפתחת בעצמה מאפשרים לה להריץ בינה מלאכותית בלי לשלם על שבבים יקרים כמו אלו של אנבידיה. היא אפילו חתמה על עסקאות למכירת שבבים בהיקף מיליארדים עם מטא ועם אנתרופיק.
ויש גם כמה אירועים פחות חיוביים שגוגל מגיעה איתם לדוחות: השקת הדגם המרכזי הבא, ג'מיני 3.5 פרו, נדחתה מיוני, ובוול סטריט מתחילים לשאול אם גוגל מפגרת אחרי המתחרות בשוק כלי כתיבת הקוד והסוכנים החכמים.
במקביל עזבו את החברה דמויות מפתח, בהן נועם שזיר, ממובילי ג'מיני, שעבר ל-OpenAI. המניה עלתה כ-10% מתחילת השנה וכ-81% בשנה האחרונה, אבל מאז סוף אפריל היא דווקא ירדה בכ-9% ופיגרה אחרי חברות ה"שבע המופלאות" האחרות. שוק האופציות מתמחר תנודה של כ-5.5% למעלה או למטה בעקבות הדוח.
גם אם מעולם לא קניתם מניית גוגל, סביר מאוד שאתם מחזיקים בה. אלפבית היא מהמניות הגדולות במדד ה-S&P 500, והחיסכון הפנסיוני, קרן ההשתלמות וקופת הגמל של רוב הישראלים חשופים אליה דרך המסלולים העוקבים אחרי מדדי חו"ל.
מעבר לכך, ההשקעות של ארבע ענקיות הענן הסתכמו ברבעון הראשון ב-129.8 מיליארד דולר, זינוק של 81%, ובבנק ההשקעות UBS צופים 673 מיליארד לשנה כולה.
עוד ב-
המשקיעים כאמור במיוחד ישימו לב לתחזית ההשקעות, מכיוון שכל האטה בהשקעות האלה תחלחל לכל שרשרת הטכנולוגיה העולמית, כולל יצרניות השבבים והזיכרון, ובכלל זה החברות הישראליות במגזר. אינטל מדווחת מחר, ומיקרוסופט, אמזון ומטא בשבוע הבא. הדוח של גוגל הוא שיקבע את הרף לפיו גם החברות האלו יימדדו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



