השוק
המניה זינקה 111% השנה: עכשיו החברה מקבלת השקעה של מיליארד שקל
הפניקס ומשקיעים מוסדיים נוספים צפויים להזרים כמיליארד שקל לפאוורג'ן לפי שווי של 3.25 מיליארד - קפיצה של 150% תוך שנתיים. איך זה מתחבר לרכישת הענק של שיכון ובינוי אנרגיה?
קרן ג'נריישן קפיטל ממשיכה לבנות שלב אחר שלב את מקורות המימון לעסקה הגדולה שלה - רכישת שיכון ובינוי אנרגיה תמורת 4.45 מיליארד שקל. היום דיווחה הקרן על שני מהלכים משלימים סביב פאוורג'ן, חברת האנרגיה שכל מניותיה מוחזקות כיום בידה: הסכם מחייב עם הפניקס, ומזכר הבנות לא מחייב עם שני משקיעים מוסדיים נוספים.
הפניקס תזרים לפאוורג'ן כ-234 מיליון שקל תמורת 7.2% מהמניות הרגילות. הכסף מיועד לפירעון מימון שהעמידה הפניקס בעבר לחברות בנות של פאוורג'ן, עבור פרויקטי אנרגיה מתחדשת בפולין.
במקביל, כחלק מאותו מהלך, הפניקס תמכור לקרן את מניות הבכורה שקיבלה בהסכם ההשקעה מ-2024 ותממש אופציות שהוקצו לה אז - תמורת כ-187 מיליון שקל נטו (המחיר עבור מניות הבכורה, בניכוי תמורת מימוש האופציות).
בסיכומו של דבר תחזיק הפניקס בכ-12.4% מפאוורג'ן, ומניות הבכורה - שהיו בעצם חוב נושא ריבית - יימחקו.
המשמעות: זה לא רק כסף חדש שנכנס, אלא ארגון מחדש של השקעה קיימת. מבנה הבעלות הופך פשוט יותר, החוב מוסדר, והדלת נפתחת למשקיעים הבאים.
ההשקעה מגלמת לפאוורג'ן שווי של 3.25 מיליארד שקל. כדי להבין כמה זה משמעותי: בספרי הקרן נכון לסוף מרץ 2026 נרשמה החברה על כ-2.4 מיליארד שקל, וזה כבר אחרי עליית ערך של כחצי מיליארד שקל בדוחות השנתיים. בסוף 2024 היא נרשמה על 1.26 מיליארד בלבד - כלומר קפיצה של פי שניים וחצי תוך שנתיים. בעקבות עסקת הפניקס צפויה הקרן לרשום ברבעון השני רווח נוסף של 270-320 מיליון שקל לפני מס.
נוסף להשקעה של הפניקס, נכנסים עוד שני מוסדיים הנוספים. הם צפויים להשקיע יחד 500-800 מיליון שקל, אבל רק בכפוף להשלמת רכישת שו"ב אנרגיה. שיעור הזכויות שיקבלו ייקבע לפי השווי של פאוורג'ן בעסקת הפניקס (3.25 מיליארד) בתוספת עלות רכישת שו"ב אנרגיה (4.45 מיליארד) - בסיס משולב של כ-7.7 מיליארד שקל, לפני התאמות. אם הכל יבשיל, היקף ההשקעה הכולל של הפניקס והמוסדיים יגיע לכמיליארד שקל.
הקרן כבר גייסה כמיליארד שקל בהשתתפות כלל הגופים המוסדיים הגדולים, מימשה את ההשקעה בפורטרברוק בכחצי מיליארד, ומחזיקה כיום במזומנים ומסגרות פנויות של כ-1.8 מיליארד שקל. המינוף הנמוך שלה - פחות מ-10% - מאפשר לגייס אג"ח נוספת מבלי לפגוע בדירוג הגבוה. השקעת הפניקס והמוסדיים מצטרפת לכל אלה ומשלימה בפועל את מקורות המימון לעסקה.
מניית ג'נריישן נסחרת כעת לפי שווי של כ-6.26 מיליארד שקל, אחרי זינוק של 111% מתחילת השנה ו-170% בשנה האחרונה. הרבה מהמוסדיים הגדולים בישראל - אותם גופים שמנהלים את הפנסיה, הגמל וההשתלמות שלכם - כבר חשופים לסיפור הזה, ישירות דרך המניה או דרך ההשקעה בפאוורג'ן עצמה.
עוד ב-
עם זאת, שווה לזכור שחלק מהמהלך עדיין תלוי באוויר: מזכר ההבנות עם המוסדיים אינו מחייב, עסקת הפניקס כפופה לתנאים מתלים, ורכישת שו"ב אנרגיה עוד צריכה להשלמה ואישורים. ההיגיון הפיננסי חזק - אבל הביצוע בפועל הוא זה שיקבע.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



