השוק
נחום ביתן איבד את השליטה: רשות התחרות אישרה את המכירה לאלקטרה צריכה והפניקס
סוף לסאגת יינות ביתן: העסקה מותנית עדיין באישור המערכת הבנקאית שמחזיקה באופציות שניתנות למימוש למניות; בסך הכל יחזיקו בשלב הראשון הפניקס ואלקטרה צריכה ב-50% ממניות יינות ביתן וזכויות הניהול יעברו אליהן
רשות התחרות אישרה בסוף השבוע לאלקטרה צריכה והפניקס להוציא לפועל את ההסכם לרכישת השליטה ביינות ביתן. העסקה עדיין כפופה לאישור המערכת הבנקאית שמחזיקה באופציות שניתנו לה בעבר וניתנות להמרה למניות.
במסגרת העסקה תכניס אלקטרה צריכה ליינות ביתן 148 מיליון שקל נגד הקצאת מניות שיהוו 35% מהחברה והפניקס תכניס סכום נוסף ותחזיק ב-15% מהחברה. שאר מניות החברה יוחזקו על ידי נחום ביתן ואשתו ומשקיעים נוספים. בני משפחת ביתן יקבלו 50 מיליון שקל נוספים.
התנאי המרכזי של הפניקס כדי להיכנס לעסקה היה שנחום ביתן יפרוש מניהול החברה ולמרות שהאחרון סירב והקשה, הרי שבסופו של דבר לא הייתה לו ברירה והוא יחזיק לאחריה מושב בדירקטוריון וזכויות וטו על החלטות מסוימות בהתאם למקובל לבעלי החזקות מיעוט.
בנוסף להזרמת ההון ליינות ביתן על ידי הפניקס ואלקטרה צריכה, תעמיד אלקטרה צריכה הלוואה של 50 מיליון שקל לחברה בריבית שנתית של 6%.
דמי הניהול שתקבל אלקטרה צריכה מיינות ביתן יעמדו על 11 מיליון שקל כש-5.5 מיליון שקל מהם יועברו לנחום ביתן כך שבשורה התחתונה תקבל אלקטרה צריכה דמי ניהול נטו של 5.5 מיליון שקל.
לאלקטרה צריכה יש אופציה לרכישת מלוא מניותיו של נחום ביתן בחברה, אופציה שניתנת למימוש עד לסוף שנת 2023.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


