השוק
הראל בצעד לא שגרתי: תרכוש מניות של עצמה ב-100 מיליון שקל
עם רווחים מיועדים לחלוקה של 6.4 מיליארד שקל, חברת הביטוח מצאה פתרון ל-100 מיליון שקל, תמיכה במניה; בחברה אומרים היום שלהערכתם מחיר המניה מהווה הזדמנות
אחרי שהמניה עלתה ביותר מ-13% מתחילת השנה ועם רווחים מיועדים לחלוקה של 6.4 מיליארד שקל, חברת הביטוח הראל מכריזה על Buy Back של 100 מיליון שקל, תוכנית מעניינת מאוד לאור העובדה שמדובר בחברת ביטוח - גוף שמרני מאין כמותו.
דירקטוריון הראל אישר כאמור, תכנית רכישה עצמית (Buy Back) למניות החברה שתתחיל כבר ביום חמישי. היקפה הכספי של התכנית יעמוד על סכום של עד 100 מיליון שקל, והחברה תבצע את הרכישות מעת לעת, במישרין או דרך חברות בנות, על פי שיקול דעתה של ההנהלה.
בנימוקי ההחלטה לאשר את התכנית, אמרו בהראל, כי המחיר בו נסחרות מניות החברה, נכון למועד קבלת ההחלטה לאישור התכנית, מהווה הזדמנות עסקית וכלכלית ראויה לחברה, וכי לחברה יש את היכולות הכספיות והתזרימיות לביצוע הרכישות העצמיות.
עוד מציינת החברה, כי "נכון למועד אישור התכנית, להראל יש יתרת עודפים לחלוקה בהיקף של כ-6.42 מיליארד שקל, בעוד שהיקף התכנית, כאמור, הינו עד 100 מיליון שקל בלבד. החברה מבהירה עוד, כי סכומים של רכישות עצמיות שתבצע החברה במסגרת התכנית האמורה, ייחשבו לחלוקת דיבידנד לעניין מדיניות חלוקת הדיבידנד שאושרה בחודש פברואר 2021".
נזכיר כי השקעה במניה של חברת ביטוח יכולה בקונסטלציה כזו או אחרת להיות חלופה להשקעה במניה של בנק והמערכת הבנקאית הישראלית אמורה השנה לחזור לחלק דיווידנדים (בנק מזרחי כבר הכריז על מדיניות ותוכנית רכישה עצמית של מניות) ולכן תמיכה במניה באמצעות רכישה עצמית יכולה להיות נקודת האיזון בחלופה שבין מניה של בנק, למניה של חברת ביטוח ובתוך חברות הביטוח הנקודה הזו יכולה להטות את הכף לטובת השקעה במניה של חברה כזו או אחרת.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


