רכילות עסקית
הסיבוב המטורף של מנכ"ל מגדל לשעבר: 60% משרה, 50 מיליון שקל
דורון ספיר, לשעבר מנכ"ל מגדל, עבר לחברת בלאקאדג' ב-60% משרה וגרף כ-50 מיליון שקל בחמש שנים. במקביל, הדו"חות חושפים כי החברה מתמודדת עם צניחה ברווחים ועלייה בהפרשות להפסדי אשראי
ב-2019, לאחר שנה אחת בלבד בתפקיד ועל רקע חילוקי דעות עם בעל השליטה שלמה אליהו, עזב דורון ספיר את כס המנכ"ל במגדל ביטוח. ספיר בחר להצטרף כיו"ר לחברת אשראי חוץ-בנקאית קטנה בשם מיכמן (כיום בלאקאדג'), ב-60% משרה בלבד. החלטה זו התבררה כמשתלמת במיוחד: על פי דו"חות החברה, ספיר גרף לכיסו כ-50 מיליון שקל בתוך חמש שנים.
חבילת התגמול החריגה כללה שכר בעלות של כ-9 מיליון שקל, לצד אופציות ל-10% ממניות החברה שניתנו כמעט בחינם כדי למשוך אותו לתפקיד. מחצית מהאופציות מומשו למניות ששווין מוערך כיום ב-25 מיליון שקל, בעקבות זינוק של 96% במניית החברה בשנתיים האחרונות. את המחצית השנייה רכש ממנו המייסד ובעל השליטה, יניב ביטון, תמורת 14 מיליון שקל - מחיר הגבוה ב-134% ממחיר השוק. כך לפי הפרסום ב"כלכליסט".
החגיגה של ספיר מתרחשת במקביל לשינוי כיוון עסקי של בלאקאדג', שהתמקדה בשנים האחרונות באשראי לנדל"ן. אף שתיק האשראי של החברה צמח למיליארד שקל בסוף 2025, המציאות המאתגרת בענף מתחילה לתת את אותותיה. הרווח הנקי השנתי ירד ב-17% ל-29 מיליון שקל, וברבעון הרביעי נרשמה צניחה של 52% ברווח.
עוד ב-
הירידה ברווחיות נובעת מעלייה משמעותית בחובות הבעייתיים. ההוצאות להפסדי אשראי טיפסו ל-11 מיליון שקל ב-2025, והיקף האשראי המוגדר כפגום או בסיכון גבוה זינק ל-75 מיליון שקל, לעומת 26 מיליון שקל בשנה שקדמה לה. למרות זאת, מניית החברה הגיבה לדו"חות בעלייה של 6%.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



