משפט

הותר לפרסום: הקטינים שנעצרו בנתב"ג בחשד למגע עם סוכן זר

פרשייה ביטחונית חמורה ומטרידה הותרה לפרסום, וחושפת כיצד גורמים עוינים הצליחו להפעיל קטינים ישראלים לביצוע משימות רגישות בארץ עבור תשלום זעום של אלפי שקלים
נחיתות נתבג (צילום אבשלום ששוני/פלאש 90)
פרשייה ביטחונית חמורה ומטרידה הותרה היום לפרסום, וחושפת כיצד משתמשת איראן ברשתות החברתיות כדי ללכוד צעירים ישראלים. החקירה, שנוהלה על ידי ימ"ר מרחב אשר, יחידת ברק בלהב 433 וגורמי ביטחון נוספים, הגיעה לפריצת דרך דרמטית עם מעצרו של קטין מיד עם נחיתתו בנמל התעופה בן גוריון, בחשד למגע עם סוכן זר.
מפרטי החקירה עולה תמונה מדאיגה של שיטת הפעולה האיראנית. הקשר עם הקטין החל כאשר הוא חיפש עבודה באינטרנט. המפעיל הזר השתמש בטקטיקת השלבים. בתחילה הוא הטיל על הנער משימות שנראו תמימות לחלוטין, כמו חלוקת עלונים. רק לאחר מכן, דרש ממנו הסוכן הזדהות מלאה הכוללת צילומים אישיים.
כשהקשר התהדק, הקטין לא פעל עוד לבדו, אלא גייס נער נוסף לפעילות. יחד, השניים החלו לבצע שורת משימות ביטחוניות עבור המפעיל האיראני. בין היתר, הם נשלחו לצלם אתרים מרכזיים ואסטרטגיים ברחבי הארץ ולרסס כתובות גרפיטי בעלות תוכן מסית נגד השלטון. בנוסף, הם ניסו להרחיב את רשת הסוכנים ולגייס קטינים נוספים. עבור כל הפעילות המסוכנת הזו, קיבלו הנערים תשלום של אלפי שקלים בודדים בלבד.
היום (ראשון), לאחר שהחוקרים הצליחו לבסס תשתית ראייתית מוצקה, פרקליטות מחוז חיפה צפויה להגיש נגד החשודים כתב אישום חמור.
מדוברות המשטרה מסרו: "משטרת ישראל  וגורמי הביטחון יפעלו בכל הנחישות בכל הכלים העומדים לרשותם ,גלויים וסמויים, נגד כל ניסיון של מדינות אויב וגורמים עוינים לגייס אזרחים ישראלים, ובפרט קטינים, תוך ניצולם לפגיעה בביטחון המדינה. המשטרה קוראת לציבור ההורים לגלות ערנות מרבית לפעילות ילדיהם ברשתות החברתיות ולדווח מיד על כל פנייה חריגה או חשודה".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה