בארץ

מנכ"ל ביג בהצהרה חריגה: "הייתי קורא לזה מבחן הצבעה של מנהיגות"

חי גאליס מקווה שהממשלה תבטל את החלטת שר האוצר וטוען: "יש דרכים אחרות לטפל ביוקר המחיה" 
חי גאליס מנכ"ל BIG (צילום יח"צ)
בעקבות ההחלטה של ועדת הכספים היום (שלישי) לקיים הצבעה במליאה על החלטת שר האוצר בצלאל סמוטריץ' להעלות את הפטור ממע"מ על רכישות אונליין מ-75 ל-150, מנכ"ל מרכזי הקניות ביג, חי גאליס, טוען כי הצעתו של שר האוצר סומטריץ' היא פופוליזם זול ומצהיר ההצבעה על החוק היא "מבחן הצבעה של מנהיגות". 
בפוסט שכתב ברשת החברתית פייסבוק גאליס אומר: "עכשיו בוא נראה מי מכלל חברי הכנסת (קואליציה ואופוזיציה) עושה מה שנכון למדינת ישראל ומי עושה מה שנשמע פופוליסטי. מנהיגות זה לעשות מה שהעם צריך. לא בהכרח מה שהעם רוצה". גאליס הוסיף כי לתת פטור ממע"מ רק לעסקים מחו"ל שלא משלמים מס ומחזיקים את כלכלת ישראל, זה לא מנהיגות. זה פופוליזם זול". לדבריו, "יש דרכים אחרות לטפל ביוקר המחיה". 
כזכור, הדיון בעניין הצו של סמוטריץ' מעורר סערה בקואליציה, כאשר גם שר הכלכלה, ניר ברקת, מתנגד למהלך, וטוען שאין בו היגיון עסקי. הביקורת על המהלך נובעת מאפליה שנוצרת שממנה נפגעים עסקים ישראלים רבים. זאת לאור העובדה לפי הצו של סמוטריץ', בזמן שחנות ישראלית נדרשת לשלם מע"מ ולעמוד בתקנים, האתרים בינלאומיים מקבלים יתרון משמעותי. 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה