בארץ

המשפחה מבקשת לעלות ארצה: הבירוקרטיה לא מאפשרת

 משפחה יהודית מארגנטינה מנסה כבר כחודש לעלות ארצה, אך ללא הצלחה. מתברר כי נוצר סבך בירוקרטי שמקשה על המהלך, ומביא את המשפחה למצב עקבי של המתנה אף שיש בארץ בית שכבר מחכה להם בפסגות
מערכת ice |  1
טיסה מישראל (צילום shutterstock)
הבירוקרטיה שוב מנצחת: משפחה יהודית מארגנטינה מנסה כבר כחודש לעלות ארצה, אך ללא הצלחה. על פי דיווח בישראל היום נוצר סבך בירוקרטי שמקשה על המהלך, ומביא את המשפחה למצב עקבי של המתנה אף שיש בארץ בית שכבר מחכה להם.
המשפחה המדוברת היא משפחת טאריקה והסבך נוצר לאור העובדה שסב המשפחה ניסה לעלות ארצה בשנות ה-70, אך חזר לארגנטינה לאחר שלא הצליח להסתגל כאן. בשנת 2015 הגיע לביקור חד פעמי עם ילדיו בישראל. הביקור הזה תיעד לכאורה כי בפועל סב המשפחה גר כאן משנות ה-70 ועד 2015 ולכן בקונסוליה הישראלית בבואנוס איירס לא יכלו לתת לאב המשפחה, חונס, דרכון ישראלי וסטטוס של עולה חדש מתוקף חוק השבות.
משמע, טעות מערכתית בקונסוליה היא הסיבה לעיכוב הגדול, ולא עוזרת העובדה ששני אחיו של חונס כבר עלו לארץ בשנה שעברה מתוקף חוק השבות. כאמור, חודש עבר מאז שחונס ואשתו אורית גילו את הבעיה ועדיין אין פתרון. בעת זו המשפחה, שכבר הייתה מוכנה עם כל חפציהם ארוזים לקראת העלייה ליישוב פסגות ממשיכים לחכות.
בישראל היום מציינים כי הפרסום הביא לכך שחונס קיבל בסוף מעמד של עולה חדש, אך המשפחה מעידה כי עדיין ישנו עיכוב של שבועות בעלייה ללא הצדקה.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    יש הצעה
    דרעקלפיד 06/2023/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תאמרו שאתם פלאשמורה תקבלו גם דירה ועדיפות ממלכתית !
    סגור