תקשורת ומדיה
דרמת ענק בתקשורת: נתן זהבי יפוצה ב-900 אלף שקל
בית המשפט המחוזי קבע כי תחנת הרדיו 103FM הפרה את הסכם ההעסקה עם השדרן הוותיק בעת פיטוריו הסוערים, ותשלם לו פיצויים דרמטיים לצד 75 אלף שקל הוצאות משפט
תחנת הרדיו 103FM תחויב להעביר לשדרן הרדיו לשעבר נתן זהבי סכום המגיע לכ-900 אלף שקלים, כך נקבע בפסיקה של בית המשפט המחוזי.
לפי הדיווח של אבישי גרינצייג, ההחלטה התקבלה לאחר שבית המשפט בחן את נסיבות המקרה וקבע כי צעדי ההשעיה והפיטורים שננקטו נגד השדרן בוצעו בניגוד מלא להסכם ההעסקה שהיה בתוקף בין הצדדים. מעבר לסכום הפיצויים המרכזי שנפסק לטובתו של זהבי, חייבה הערכאה המשפטית את תחנת הרדיו לשאת גם בתשלום הוצאות המשפט של ההליך, בסכום כולל של כ-75 אלף שקלים.
האירועים שהובילו לפניה לערכאות משפטיות החלו בשלהי שנת 2022. בחודש נובמבר של אותה שנה הוחלט בתחנה להשעות את זהבי באופן מיידי מהגשת תוכניתו. הצעד החריג ננקט בעקבות גל מחאה נרחב וסערה ציבורית עזה שהתעוררה בעקבות דברים שאמר השדרן במהלך שידור חי. במהלך התוכנית כיוון זהבי את דבריו נגד אנשים המניחים תפילין, ואמר כי היה שמח ש"יקשרו את התפילין לגרונם ויתלו את עצמם" - אמירה שעוררה גינויים חריפים מכל קצוות הקשת הציבורית והובילה בסופו של דבר להפסקת פעילותו בתחנה.
עוד ב-
למרות המחאה הציבורית המוצדקת והחומרה שראו בתחנה בהתבטאויותיו של המגיש, אופן הפסקת ההתקשרות עמו לא עמד באמות המידה המשפטיות הנדרשות לפי ההסכם החתום. בית המשפט הבהיר בהחלטתו כי מעסיק מחויב לפעול בהתאם לסעיפי חוזה העבודה ולמנגנונים המעוגנים בו, גם כאשר מדובר באירועים חריגים המעוררים תרעומת ציבורית רבה. משכך, נקבע כי התחנה הפרה את התחייבויותיה החוזיות כלפי זהבי, ועל כן עליה לפצותו בסכום המשמעותי שנפסק, בנוסף לכיסוי שכר טרחת עורכי הדין והוצאות המשפט.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(7):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
6.נא לדייק בבקשההרב נוח 07/2026/29הגב לתגובה זו0 0זהבי לא יצא נגד אנשים שמניחים תפילין, אלה נגד מנהיגים שלא עושים כמעט מאום למען הקשישים.סגור
-
5.טובבבבבבב!!!תמי 07/2026/29הגב לתגובה זו0 0זהבי אנחנו אחריך! חושבים כמוך! ישר כוחסגור
-
4.לערער על זה. לתת רעל לנתן זובי ימח שמו (ל"ת)שימות אמן 07/2026/28הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.בתי המשפט הרסו את המשילותיעקב ל 07/2026/28הגב לתגובה זו2 0גם מנבל את פיו וגם לט ניתן לפטר אותו מזכיר את הרועצת המישפטיתסגור
-
נראהתמי 07/2026/29הגב לתגובה זו0 0נראה שאייס מפרסם את תגובתי.סגור
-
2.בתי המשפט הרסו את המשילותיעקב ל 07/2026/28הגב לתגובה זו2 0אייך אדם שמנבל את פיוסגור
-
1.דעבושZOOM 07/2026/28הגב לתגובה זו2 0בית משפט היה צריך גם לאסור אותוסגור



