השוק

וול סטריט מזנקת: המהלך הדרמטי ששינה את המגמה

מדדי המניות המובילים סגרו בעליות חדות לאחר פתיחה שלילית, כשדיווחים מהמזרח התיכון הפיחו תקווה חדשה בקרב המשקיעים והשפיעו על מחירי האנרגיה
מערכת ice | 
המחשת חדר מסחר (צילום נוצר בAI)
אופטימיות זהירה שטפה אמש את המסדרונות בוול סטריט, כאשר המדדים המובילים הצליחו להתנער מירידות השערים שאפיינו את פתיחת יום המסחר ולסיים במגמה חיובית מובהקת. המנוע המרכזי לשינוי המגמה הגיע מהזירה המדינית במזרח התיכון, עם הדיווחים על נכונותה של ישראל להיכנס למשא ומתן ישיר מול לבנון. המהלך הדרמטי הפיח תקווה בקרב המשקיעים כי הסכם הפסקת האש בתיווך ארצות הברית אכן יתייצב, ובכך נבלם הזינוק החד שנרשם במחירי האנרגיה בשעות הבוקר. מדד ה-S&P 500 רשם עלייה של 0.6% ובכך השלים רצף מרשים של שבעה ימי עליות - הישג שלא נראה בשווקים מאז חודש אוקטובר האחרון. במקביל, מדד הנאסד"ק הוסיף לערכו 0.8% ומדד הדאו ג'ונס טיפס ב-0.4%, מעבר שהעביר אותו לראשונה השנה לתשואה חיובית מצטברת של 0.3%.
הזירה הטכנולוגית ריכזה עניין רב, ובראשה עמדה חברת אינטל שזינקה בכ-5% והעפילה לשיא של חמש שנים. הזינוק הגיע על רקע הודעתה של גוגל כי תאמץ את הדורות הבאים של מעבדי ה-Xeon ושבבים נוספים של ענקית השבבים במרכזי הנתונים שלה. גם אמזון עלתה לכותרות לאחר שהמנכ"ל אנדי ג'סי רמז במכתבו השנתי לבעלי המניות על שינוי אסטרטגי אפשרי. ג'סי ציין כי החברה שוקלת למכור את השבבים שהיא מפתחת בייצור עצמי לחברות חיצוניות, תוך שהוא מדגיש כי "יש ביקוש כה גדול לשבבים שלנו, שסביר מאוד שבעתיד נמכור racks (ארונות שרתים) שלהם לצדדים שלישיים". לפי הערכותיו, יחידת הסיליקון של אמזון נמצאת בנתיב הכנסות של מעל 20 מיליארד דולר בשנה, והייתה יכולה להגיע אף ל-50 מיליארד דולר אילו פעלה כחברה עצמאית.
בגזרת הסחורות, הדרמה נמשכה סביב מחיר הנפט. לאחר שמוקדם יותר הבוקר זינק מחיר חבית מסוג WTI ביותר מ-8% וחצה את רף 100 הדולרים, המגמה נרגעה והמחיר התייצב סביב 98 דולר לחבית. המשקיעים מייחלים לכך שהרגיעה הביטחונית תביא לסיום החסימה האיראנית במצר הורמוז, מה שיקל על לחצי האספקה העולמיים. בתחום הבינה המלאכותית, מניית מטא רשמה קפיצה של 2.6%, כשהיא נהנית מהמומנטום החיובי שיצרה השקת מודל ה-AI החדש של החברה יום קודם לכן. למרות הלחצים שנרשמו בחלק ממניות התוכנה, השוק הוכיח חוסן וסיים את היום בטריטוריה ירוקה, כשהוא נשען על השילוב שבין פיתוחים טכנולוגיים מבטיחים לבין זיק של תקווה ליציבות גיאו-פוליטית.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה