השוק

קרן גייטס הוסיפה מימון של 70 מיליון דולר לחיסוני קורונה לעניים

קרן הפילנתרופיה של המיליארד מייסד מייקרוסופט מעבירה מימון נוסף לטובת הפצת חיסונים וטיפולים במדינות החלשות, כאשר היא מאתגרת מיליארדרים נוספים להצטרף ליוזמה. מלינדה גייטס: "עלינו להבטיח שכולם יקבלו גישה שווה לבדיקות"
כפיר אדר | 
ביל גייטס (צילום מתוך עמוד הפייסבוק של ביל גייטס)
קרן הצדקה של ביל גייטס הוסיפה ביממה האחרונה עוד 70 מיליון דולר למימון כחלק מהמאמצים העולמיים לפיתוח והפצת חיסונים וטיפולים כנגד מגפת הקורונה, ואמרה כי היא מקווה שתורמים בינלאומיים אחרים יתחייבו כעת גם הם יותר ויסייעו לאוכלוסיות החלשות להשיג את התרופה.
50 מיליון דולר נוספים יועברו לקידום ההתחייבות בראשות ברית החיסונים GAVI, כך מסרה הקרן, ועוד 20 מיליון דולר לקואליציה לחידושים למגיפות (CEPI), שמממנת יחד פיתוח של כמה מועמדים לחיסון מקורונה. "עלינו להבטיח שכולם יקבלו גישה שווה לבדיקות, תרופות וחיסונים כאשר הם זמינים - לא משנה היכן אתה גר בעולם", אמרה היו"ר המשותפת של הקרן, מלינדה גייטס. "ההתחייבות שלנו היום ... פירושה שאנחנו מתקרבים לקבל את המשאבים הדרושים כדי לעזור לעולם להילחם בנגיף הזה".
ברית החיסונים מסרה כי מתקן COVAX, המהווה חלק מהתכנית, שואף להבטיח 2 מיליארד מנות של חיסונים לקורונה עד סוף שנת 2021. לדבריו, המינונים יועברו לרשות אנשים בכל המדינות המשתתפות ב-COVAX, עם כמעט מיליארד מנות העומדות לרשות 92 המדינות העניות ביותר באמצעות התחייבות לשוק מתקדם (AMC).
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה