משפט

ניצחון לגוגל: שופטת בארה"ב קבעה שאין מקום לתביעה ייצוגית

בהחלטה סופית של בית המשפט הארצות הברית נקבע כי המשתמשים לא יוכלו לתבוע פיצויים או שינויים במדיניות הפרטיות במסגרת תביעה ייצוגית; אלו האשמות שנדחו על הסף
מערכת ice | 
גוגל (צילום shutterstock)
בשנים האחרונות חברת "גוגל" עומדת בפני תביעות רבות ונאלצת לשלם סכומים גבוהים, אך זה לא המקרה. שופטת פדרלית בארצות הברית קבעה אתמול (שני) כי משתמשי דפדפן "כרום" של גוגל, שטענו כי החברה אספה את המידע האישי שלהם, אינם רשאים להגיש תביעה ייצוגית.
השופטת איבון גונזלס רוג’רס מאוקלנד, קליפורניה, פסקה כי יש לבדוק כל מקרה לגופו, מאחר והסוגיה המרכזית היא האם כל משתמש הבין והסכים בפועל למדיניות איסוף הנתונים של גוגל.
השופטת דחתה את הבקשה לתביעה ייצוגית לפיצויים על הסף ובאופן בלתי הפיך, והבהירה כי המשתמשים אינם יכולים לדרוש שינויים במדיניות הפרטיות של החברה כקבוצה. כך על פי פרסום ב"רויטרס".
באוגוסט האחרון, בית המשפט לערעורים בסן פרנסיסקו הנחה לבחון האם המשתמש הסביר בדפדפן כרום היה מסכים בפועל לאיסוף מידע פרטי על ידי גוגל כאשר גלש באינטרנט, גם אם לא הפעיל את אפשרות הסנכרון.
התובעים הסתמכו בין היתר על הודעת הפרטיות של כרום, שבה נכתב כי אין צורך למסור מידע אישי כדי להשתמש בכרום, ושגוגל לא תאסוף מידע כזה אלא אם המשתמש בחר להפעיל את הסנכרון.
כזכור, בשבוע שעבר Alphabet, חברת האם של גוגל, הגיעה להסכם פשרה עם בעלי המניות בתביעה שהאשימה את החברה בניהול לקוי שהוביל לחקירות ותביעות בתחום ההגבלים העסקיים. לפי ההסכם, Alphabet תתחייב להשקיע 500 מיליון דולר בעשור הקרוב בביצוע רפורמות מערכתיות, שמטרתן להבטיח עמידה בדרישות רגולטוריות ולצמצם את הסיכון לפעולות אנטי-תחרותיות בעתיד.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה