נדל"ן ותשתיות

אאורה מכרה רק 300 דירות בחצי שנה - אבל מה קרה ביולי-אוגוסט?

החברה רשמה האטה במכירות לעומת השנה שעברה, אולם אחרי הדוח יותר מהכפילה את כמות המכירות בזמן קצר יחסית. כמה עולה דירה ממוצעת שלה?
איציק יצחקי | 
עבודות בנייה אאורה חדרה (צילום איציק יצחקי)
חברת אאורה היא חברת ההתחדשות העירונית הגדולה בישראל - אבל איך נראה צד המכירות שלה במקביל להאטה בשוק הנדל"ן? החברה משווקת 27 פרויקטים מגוונים בפריסה ארצית. בסך הכל 7,580 יחידות דיור. לרוב, אאורה פותחת פרויקט חדש אחרי מכירת 25% מיח"ד במכירה מוקדמת וכך עשתה גם הפעם. לפי הנתונים היבשים, החברה רשמה האטה במכירות במחצית השנה הראשונה, אבל בחודשים יולי ואוגוסט בשוק נפתח והיא יותר מהכפילה את הכמות.
לטענת החברה, בכל הפרויקטים אותם פתחה החברה בשנה האחרונה עמדה החברה ביעד. בשנה האחרונה היא פתחה פרויקטים בגבעתיים, יהוד, לוד, חדרה ונתניה, ועד סוף השנה היא תפתח פרויקט בירושלים. באמצעות מגידו, החברה פתחה פרויקטים בטבריה, מעלות ובאופקים.
הנה המספרים: במחצית הראשונה לשנת 2025 מכרה אאורה 308 יח"ד בשווי של 627 מיליוני שקל (כ-2.4 מיליון שקל לדירה ממוצעת כוללת מע"מ), כשלאחר המאזן ועד ליום פרסום הדוח מכרה קבוצת אאורה 432 יח"ד נוספות תמורת 1.1 מיליארד שקל. בסה"כ בשנת 2025 נמכרו 740 יח"ד בשווי כולל של כ- 1.7 מיליארד שקל. ומה קרה בשנה שעברה? החברה מכרה 530 דירות בחצי הראשון של 2024, מהן 103 מדירות של מגידו. זה היה יותר מאשר ב-2023 כולה, אז מכרה ב-12 חודשים 252 דירות בלבד.
הרווח הגולמי הכולל הצפוי בגין פרויקטים אלו מסתכם לכ- 4.1 מיליארד שקל. להערכת החברה, עיקר הרווח הגולמי שטרם הוכר בסך של כ- 3.4 מיליארד שקל יוכר בין השנים 2026-2030 עם התקדמות הביצוע בפרויקטים. בסך הכל, החברה צופה להתחיל בשנה הקרובה שיווק ו/או ביצוע 12 פרויקטים נוספים חדשים הכוללים 3,457 יח''ד. הרווח הגולמי הכולל הצפוי בגין פרויקטים אלו מסתכם לכ- 1.2 מיליארד שקל.
עוד מספרים מהדוח: הרווח הנקי הכולל של החברה במחצית הראשונה של שנת 2025 הסתכם בסך כ- 122 מיליון שקל, תוך שמירה על שיעור רווחיות גולמי של 23%. ההון העצמי הסתכם בסוף המחצית הראשונה של 2025 לסך כ-1.4 מיליארד שקל וצפוי לעלות לכ-1.75 מיליארד שקל עם השלמת הנפקת חברת מגידו וכניסת הפניקס חברה לביטוח להשקעה של 17.5% בחברת "אאורה מרכזי מסחר" לפי שווי של 800 מיליון שקל וכן מימוש אופציות תמורת 48 מיליון שקל.
כאמור, אאורה מכרה מתחילת השנה 737 דירות - בשווי כולל של כ-1.7 מיליארד שקל. "ההישג נובע בין היתר בזכות הפריסה הגיאוגרפית ומיצובה בשוק הדירות בו קיים ביקוש אמיתי ולא בשוק הדירות למשקיעים". 
כזכור, אאורה מרכזי מסחר, המרכזת את פעילות הנכסים המניבים של קבוצת אאורה, השלימה הסכם השקעה עם הפניקס חברה לביטוח בסך של כ-140 מיליון שקל, במסגרתו תקצה אאורה להפניקס 17.5% ממניות "אאורה מרכזי מסחר" לפי שווי של כ-800 מיליון שקל. החברה תאכלס השנה את הנכסים המסחריים הראשונים בחדרה ובכפר יונה, ותמשיך באכלוס נכסים נוספים בשנת 2026.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה