נדל"ן ותשתיות

בלעדי: התפקיד החדש של מנכ"לית דירה להשכיר בחברת הנדל"ן

אחרי שעזבה את דירה להשכיר, ל-ice נודע כי ענבל דוד בדרך לחברת נדל"ן ציבורית, שם תכהן כסמנכ"ל פיתוח עסקי. מחליפה בתפקיד, חיים נוסבוים, טרם קיבל את אישור הוועדה לבדיקת מנויים וכרגע אין מנכ"ל לחברה הממשלתית שאמורה לשווק דירות להשכרה
איציק יצחקי | 
ענבל דוד (צילום רז רוגובסקי, shutterstock)
ענבל דוד, מנכ"לית דירה להשכיר, סיימה את תפקידה בימים האחרונים. בהודעה רשמית, נפרדה דוד באופן סופי מהחברה הממשלתית. היא מילאה את תפקידה בהצלחה במשך חמש שנים וכעת היא צפויה לעבור ליעד הבא שלה.
ל-ice נודע כי דוד סגרה עקרונית את התנאים בקבוצת שפיר, שם היא צפויה לכהן כסמנכ"ל הפיתוח העסקי של החברה. בקבוצת שפיר יש את חטיבת המגורים, שנחשבת לחזקה ומוכרת, וכעת תמונה דוד לתפקיד בכיר בחברה. ההערכה היא שההודעה הרשמית על כך תצא רק בסוף השנה, כאשר דוד תסיים את החוזה באופן רשמי, ב-31 בדצמבר.
כזכור, העזיבה הצפויה של דוד נחשפה לראשונה ב-ice, לפני מספר חודשים. החברה חיפשה מנכ"ל והחליטה למנות לתפקיד את חיים נוסבוים. הבעיה היא שהוועדה לבדיקת מנויים טרם אישרה את המינוי שלו, זאת בשל הניסיון המועט שלו וכן התנגדות שהגישו עמותות וגופים שונים למינוי. חסיד גור בן ה-33 עדיין ממתין לתוצאות וכרגע אין מנכ"ל בפועל לחברה.
גם המינוי לתפקידים הבכירים האחרים בשוק הנדל"ן מתעכבים. בשל פרישת ינקי קוינט ברמ"י, במדינה מחפשים שוב "פלסטר". כפי שפורסם כאן בעבר, יהודה מורגנשטרן מועמד לתפקיד הזה וכבר אמר כאן בראיון שמבחינתו זה יהיה "כמו להגיע לגמר ליגת האלופות". לקוינט אין עדיין מחליף, למרות שבעבר הוזכר יוסי שלי, מקורבו של ראש הממשלה, כמי שעשוי להחליפו.
השאלה הגדולה היא איך יתאפשר למורגנשטרן להתמודד על התפקיד? החוק אוסר על מתמודד לתפקיד מנהל רמ"י להיות חלק מוועדת האיתור שתחליט על המועמד. ועדת האיתור כוללת את מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון - תפקיד בו הוא מכהן כיום. כדי לפתור את הסוגיה, ל-ice נודע כי מורגנשטרן יעכב את ההכרזה על ההתמודדות לתפקיד.
על פי סיכום לא כתוב, מורגנשטרן צפוי להתמנות בעוד קצת יותר משבוע לתפקיד מ"מ מנהל רמ"י, כשרמ"י תכריז באותו שלב כי הוקמה ועדת איתור, שתכיל מספר בכירים מהתחום וככל הנראה גם נציג ציבור. מורגנשטרן, שלא יכריז על מועמדותו עד אותו שלב, יודיע רק אחרי הקמת הוועדה כי הוא מתמודד לתפקיד. או אז, מועמדותו לתפקיד מ"מ מנהל רמ"י לא תיפסל, כי בעת מינויו לתפקיד הוא לא היה מועמד לתפקיד.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה