השוק

צחי אבו ל-ice: "כך הצלחנו לקבל אישור להקמת תחנת הכוח"

בעלי ארי נדל"ן וג'קי בן זקן נכנסו כשותפים לקידום הקמת תחנת כוח מוסקת בגז טבעי במועצה האזורית מנשה וקיבלו את אישור הממשלה לכך. כמה כסף משקיע אבו במהלך הזה ומה קרה למניה שלו השנה?
איציק יצחקי | 
ג'קי בן זקן, צחי אבו (צילום שאולי לנדנר, יובל אליאס, shutterstock)

"מיד עם הודעת הזכייה התחלנו לפעול מול הממשלה שתסמיך אותנו לקדם את התכנית של תחנת הכוח במסגרת הועדה הארצית לתשתיות לאומיות - ועדה שמכירה בצורך לקידום מהיר ונכון של תשתיות בעלי צורך לאומי", כך אמר ל-ice יזם הנדל"ן צחי אבו, זאת בעקבות החלטת הממשלה שקובעת כי החברה שלו, ארי נדל"ן, תוכל לקבל את האישורים הרגולטורים להקמת תחנת כוח גדולה בהליך מזורז דרך הות"ל במקום דרך וועדה מחוזית.

ארי נדל"ן הודיעה בסוף ספטמבר כי זכתה במכרז לזכויות לתכנן מתחם להקמת תחנת כוח בהספק של כ- 850 עד 1,000 מגה וואט. החברה, העוסקת בנדל"ן מניב, והיא בשליטת אבו, זכתה יחד עם שותפו, ג'קי בן זקן (באמצעות אבני ספירים, שתהיה אחראית על תהליכי הרישוי), במכרז של רמ"י להקמת תחנת הכוח במועצה האזורית מנשה, שנמצאת באזור עין שמר.
השנייים ישלמו 362 מיליון שקל, כשאבו יחזיק ב-60% ובן זקן ב-40%. כדי להפעיל את תחנת הקרקע, הם זקוקים לשינוי תכנית. אבו מסביר ש"כדי להיכנס לדיון בהחלטת הממשלה, נדרשנו להמציא מרמ"י אישור זיקה לקרקע וכן אישור ממנהל התכנון שמאשר לות"ל לקדם את התוכנית. בישיבת הממשלה, היא אישרה לנו לקדם את התכנון בות"ל".


ההחלטה הזאת אושרה בממשלה ותוגש לוועדה הארצית לתכנון ובניה תוכנית לתשתית לאומית לתחנת כוח מוסקת בגז טבעי. עדיין אין התחייבות לגבי לוח הזמנים, אבל מדובר בקיצור משמעותי מאוד. בשורה התחתונה - עבור אבו, פחות זמן להפגש עם הכסף על ההשקעה של החברה (כרגע השקיעה רק 20%, שאר הכסף יועבר לאחר אישור התב"ע).
 


שווי השוק של ארי נדל"ן מזנק השנה והוא עומד על 1.273 מיליארד שקל. המניה עלתה השנה ב-60%, כשליש מהתנופה הזאת בחודש נובמבר, בזכות מספר עסקאות שעשה אבו. 

בשבוע שעבר אבו השלים מהלך כפול עם הצלחת הגיוס של הודיית הארץ וההצטרפות לג'קי בן זקן וברק אברמוב בעסקת טורבוג'ן. בראיון שערך כאן בשבוע שעבר התייחס אבו לשוק הנדל"ן ואמר: "מחירי הנדל"ן בטווח הקצר ישמרו על יציבות. בטווח הארוך אין ספק שנראה פה עליות. בתקופה של פוסט מלחמה יגיעו ביקושים חדשים וביקושים כבושים שיציתו שוב את המחירים".
 

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה