משפט
רשות המסים חוקרת: פרשת תרמית חמורה בצה"ל
ברקע מאבק חריף בין משרד האוצר למערכת הביטחון על תקציב 2026, נפתחה חקירה פלילית נגד ספקים וגורמים בצה"ל בחשד לרכישת ציוד ושירותים בזמן המלחמה בתשלום באמצעות ימי מילואים; האוצר דורש התייעלות של מיליארדי שקלים בעוד משרד הביטחון טוען שהתקציבים הקריטיים לנוכח האיומים
רשות המסים פתחה בחקירה פלילית נגד ספקי צה"ל וגורמים במערכת הביטחון, זאת לאחר שמידע שהגיע ממשרד האוצר העלה חשדות כי במהלך המלחמה והימים שלאחריה שילם הצבא לספקים על שירותים ומוצרים באמצעות ימי מילואים.
על פי הפרסום ב"ישראל היום", רשות המסים טוענת כי מדובר בהתנהלות שעשויה להיות פלילית, וכי התשלום עבור הציוד והשירותים בוצע תוך מצג שווא לפיו הספקים גויסו למילואים. לדבריה החקירה נפתחה על בסיס ביקורת של אגף התקציבים והחשב הכללי על אופן השימוש בתקציב הביטחון בזמן המלחמה.
במקביל, בין מערכת הביטחון למשרד האוצר נמשך מאבק חריף על תקציב הביטחון לשנת 2026. במשרד הביטחון דורשים תקציב מינימלי של כ-144 מיליארד שקל לשיקום הצבא ולעמידה במשימות שהטיל עליו הקבינט, ואילו באוצר טוענים כי ניתן להספיק בתקציב של 90 מיליארד שקל בלבד, עם אפשרות להעברת עוד 8 מיליארד שקלים במקרי חירום.
עוד ב-
האוצר דורש מהצבא התייעלות של 5 עד 10 מיליארד שקל ושימור הטבות מס רק לאנשי קבע קרביים, ובוחן דוגמאות להתנהלות בזבזנית, בהן תשלומים שלא מומשו על ימי מילואים ותשלומים כפולים לעובדים וספקים. לדברי האוצר, מדובר בתופעות שחורגות מהתנהלות תקינה, עם אלפי ימי מילואים שלא נוצלו וניצול לקוי של משאב החיילים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



